Tartalomjegyzék
A barackos torta receptek főleg nyár közepén az őszibarack és a sárgabarack szezonban kerülnek elő. A sárgabarack rendkívül zamatos, illatos gyümölcs, melyből elsősorban sárgabarack lekvárt készül számos háztartásban. Azonban sokféle illatos, zamatos barackos sütemény is készíthető. Érdemes többfélével is próbálkozni, számtalan remek recept közül válogathatunk. A barackos torta – attól függően, hogy milyen formában sütjük – lehet egyszerű sütemény, vagy akár születésnapi torta is.
Barackos torta recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
- 15 dkg puha vaj
- 5 tojás
- 60 dkg magozott sárgabarack
- 4 evőkanál kristálycukor
- porcukor a szóráshoz
A sárgabarackos torta elkészítése lépésről lépésre:
- Először a sárgabarackokat alaposan meg kell mosni, leszárítani, majd kettévágva őket a magjukat is kiszedni. A barackokat kicsit meg kell cukrozni. (Ha finom édes, elhagyható a cukor.)
- Az átszitált lisztet össze kell keverni a sütőporral, a csipetnyi sóval.
- Egy nagy tálban ki kell keverni a puha vajat a tojásokkal.
- Majd kisebb részletekben hozzá kell keverni a sütőporral elkevert lisztet is.
- A készre kevert tésztát egy kb. 32 x 25 cm-es sütőformába kell simítani.
- 170 fokra elő kell melegíteni a sütőt.
- A sárgabarackot a tészta tetejére kell rendezgetni egymás mellé.
- Majd az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Ha elkészült hagyjuk kihűlni és porcukorral megszórva tálaljuk.
A tetejére rakott gyümölcsöt akár almával, körtével, őszibarackkal, szilvával – vagy bármely más gyümölccsel – vegyesen is rakhatjuk, így egy recepttel többféle zamatos süteményt is készíthetünk és biztos sikert aratunk vele. Ez a sütemény nem csak friss gyümölcsből, hanem kompótból, vagy fagyasztott gyümölcsből is készíthető. Fagyasztott esetén figyelni kell arra, hogy a jóval lédúsabb gyümölcs eláztathatja a tésztát.
https://sobors.hu/receptek/villamgyors-barackos-suti-mert-a-sargabarack-nemcsak-lekvarnak-jo/
Vissza a kategória cikkeihez