Barackos túrótorta

A barackos túrótorta egy egész évben készíthető, rendkívül finom, zamatos édesség, mely mégis nyár közepén az őszibarack és a sárgabarack szezonban friss gyümölcsből készítve az igazi.  Egyetlen hátránya a nagy melegben, hogy a piskótát sütni kell, így még a sütővel is melegítünk. Viszont megéri a fáradozást! A barackos torta – attól függően, hogy milyen formában sütjük – lehet egyszerű sütemény, vagy akár születésnapi torta is. Bármilyen alkalomra kiváló desszert.

Barackos túrótorta recept

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 púpozott evőkanál finomliszt
  • 3 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 g sütőpor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál napraforgó olaj

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 400 ml habtejszín
  • 1 dl tej
  • 50 dkg sárgabarack vagy őszibarack
  • 1 kezeletlen citrom frissen facsart leve és reszelt héja

A bevonathoz:

  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 2,5 dl víz

A sárgabarackos túrótorta elkészítése:

  1. Először a piskótát készítjük el. Ehhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. Majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is és alaposan összekeverjük.
  3. Az átszitált lisztet elkeverjük a sütőporral és folyamatos keverés mellett adagoljuk a tojásos cukros keverékhez.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is a lisztes keverékhez adagoljuk.
  5. Óvatosan elkeverjük.
  6. Egy 25 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és beleborítjuk a tésztát.
  7. 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  8. Amíg sül a túrót áttörjük villával, majd hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint a citrom levét és reszelt héját is. Alaposan elkeverjük.
  9. Majd a zselatinport a dl tejben feloldjuk és a krémhez adjuk.
  10. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabot is.
  11. A megsült piskótára tesszük a tetszőlegesen vágott barackokat.
  12. Erre kenjük a krémet.
  13. Majd hűtőbe tesszük néhány órára.
  14. Tálalás előtt maradék barack szeletekkel, esetleg mentalevélkékkel, vagy levendula virággal díszítjük.
  15. A tortazselét elkeverjük a hideg vízben.
  16. Felfőzzük, kicsit forralva is.
  17. Pár perc hűlés után a tortára öntjük.
  18. Ha megszilárdult szeletelhetjük.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom