Bécsi sült barack

A bécsi sült barack egy igazi különlegesség, melyet kár kihagyni a szezonban. Ugyanis a sárgabarack nemcsak lekvárnak nagyszerű, de számos egyéb módon felhasználható. A zamatos gyümölcsös sütemények egyik fő alapanyaga, de a sárgabarackos gombóc is igazán népszerű hazai étel. A sárgabarack rendkívül egészséges, érdemes belőle minél többet fogyasztani. Ugyanis jótékony hatása főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül.

Bécsi sült barack recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg marcipán
  • 12 keményebb sárgabarack
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • pár evőkanál barackpálinka vagy rum
  • 12 db kis fapálcika
  • olaj a sütéshez
  • vaníliamártás – a tálaláshoz (elhagyható)

Hozzávalók a boros tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl fehérbor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • csipet só

A sült sárgabarack elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először megmossuk és félbevágjuk a barackokat.
  2. Majd megszórjuk a porcukorral, meglocsoljuk a pálinkával vagy a rummal és hagyjuk őket állni.
  3. Közben összeállítjuk a tésztát: kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, a csipet sóval és a vaníliás cukorral.
  4. A lisztet csomómentesre keverjük a borral, majd összedolgozzuk a cukros tojással.
  5. Majd kemény habbá verjük a tojások fehérjét és ezt is elkeverjük a boros keverékben.
  6. A marcipánból kicsi golyókat gyúrunk.
  7. 12 db fél barackba a magok helyére tesszük a golyókat és rányomjuk a barackok másik felét.
  8. Amíg a krumpli hűl, a barackokat alaposan meg kell mosni, félbe vágni és kimagozni.
  9. Egy-egy pálcikára húzzuk őket majd megmártjuk a tésztában és forró olajban kisütjük őket.
  10. Akár vaníliaszósszal vagy fahéjas cukorral megszórva melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.

TIPP: Ha marad a tésztából, akkor palacsintasütőben süthetünk belőle császármorzsát.

Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom