Tartalomjegyzék
A bécsi sült barack egy igazi különlegesség, melyet kár kihagyni a szezonban. Ugyanis a sárgabarack nemcsak lekvárnak nagyszerű, de számos egyéb módon felhasználható. A zamatos gyümölcsös sütemények egyik fő alapanyaga, de a sárgabarackos gombóc is igazán népszerű hazai étel. A sárgabarack rendkívül egészséges, érdemes belőle minél többet fogyasztani. Ugyanis jótékony hatása főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül.
Bécsi sült barack recept
Hozzávalók:
- 15 dkg marcipán
- 12 keményebb sárgabarack
- 1-2 evőkanál porcukor
- pár evőkanál barackpálinka vagy rum
- 12 db kis fapálcika
- olaj a sütéshez
- vaníliamártás – a tálaláshoz (elhagyható)
Hozzávalók a boros tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl fehérbor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1 evőkanál kristálycukor
- csipet só
A sült sárgabarack elkészítése lépésről – lépésre:
- Először megmossuk és félbevágjuk a barackokat.
- Majd megszórjuk a porcukorral, meglocsoljuk a pálinkával vagy a rummal és hagyjuk őket állni.
- Közben összeállítjuk a tésztát: kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, a csipet sóval és a vaníliás cukorral.
- A lisztet csomómentesre keverjük a borral, majd összedolgozzuk a cukros tojással.
- Majd kemény habbá verjük a tojások fehérjét és ezt is elkeverjük a boros keverékben.
- A marcipánból kicsi golyókat gyúrunk.
- 12 db fél barackba a magok helyére tesszük a golyókat és rányomjuk a barackok másik felét.
- Amíg a krumpli hűl, a barackokat alaposan meg kell mosni, félbe vágni és kimagozni.
- Egy-egy pálcikára húzzuk őket majd megmártjuk a tésztában és forró olajban kisütjük őket.
- Akár vaníliaszósszal vagy fahéjas cukorral megszórva melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.
TIPP: Ha marad a tésztából, akkor palacsintasütőben süthetünk belőle császármorzsát.
Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack
Vissza a kategória cikkeihez