Csirkemell sárgabarackpácban

A csirkemell sárgabarackpácban igazán különleges ízvilágú, könnyen gyorsan elkészíthető étel. Ráadásul nemcsak a nyári időszakra, hanem egész évben bármikor. Aki a különleges pikáns ízeket kedveli, ne hagyja ki a sárgabarack szezonban, hiszen akkor a legfinomabb a frissen készült baracklekvár is. Ezt a könnyed ételt a gyömbér és a chili paprika fűszerezése teszi igazán különlegessé, hiszen a lekvár édes és a gyömbér, chili csípős íze harmonikusan egészíti ki egymást.

Csirkemell sárgabarackpácban recept

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • só, bors – ízlés szerint
  • 2 kisebb chili paprika
  • 1-2 cm friss gyömbér reszelve
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg vaj
  • szójaszósz
  • pár szem sárgabarack

Csirkemell sárgabarackpácban, mandulás rizzsel elkszítése:

  1. Kettévágjuk a csirkemelleket, bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal.
  2. A sárgabaracklekvárt kis tálba öntjük, és jól összekeverjük az apróra vágott csilivel, a lereszelt gyömbérrel, majd egy kis szójaszósszal ízesítjük.
  3. A vajjal jó vastagon kikenünk egy sütőtálat.
  4. A csirkemelleket alaposan bekenjük a sárgabaracklekváros páccal, és egy rétegben belefektetjük a kivajazott tálba.
  5. Majd rámorzsáljuk a maradék vajat is.
  6. 180 fokos sütőben körülbelül 50 percig sütjük.
  7. Közben a szokásos módon megfőzzük a rizst.
  8. A mandulát száraz serpenyőben világosra pirítjuk.
  9. Majd hozzákeverjük a főtt rizshez.
  10. Tálalásnál a felszeletelt hús mellé teszünk egy-egy adag rizst és egy szép, érett sárgabarackot.

Esetleg friss menta levélkékkel díszíthetjük még. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack

Vissza a kategória cikkeihez