Tartalomjegyzék
A csirkemell sárgabarackpácban igazán különleges ízvilágú, könnyen gyorsan elkészíthető étel. Ráadásul nemcsak a nyári időszakra, hanem egész évben bármikor. Aki a különleges pikáns ízeket kedveli, ne hagyja ki a sárgabarack szezonban, hiszen akkor a legfinomabb a frissen készült baracklekvár is. Ezt a könnyed ételt a gyömbér és a chili paprika fűszerezése teszi igazán különlegessé, hiszen a lekvár édes és a gyömbér, chili csípős íze harmonikusan egészíti ki egymást.
Csirkemell sárgabarackpácban recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- só, bors – ízlés szerint
- 2 kisebb chili paprika
- 1-2 cm friss gyömbér reszelve
- 5 dkg szeletelt mandula
- 30 dkg rizs
- 10 dkg vaj
- szójaszósz
- pár szem sárgabarack
Csirkemell sárgabarackpácban, mandulás rizzsel elkszítése:
- Kettévágjuk a csirkemelleket, bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal.
- A sárgabaracklekvárt kis tálba öntjük, és jól összekeverjük az apróra vágott csilivel, a lereszelt gyömbérrel, majd egy kis szójaszósszal ízesítjük.
- A vajjal jó vastagon kikenünk egy sütőtálat.
- A csirkemelleket alaposan bekenjük a sárgabaracklekváros páccal, és egy rétegben belefektetjük a kivajazott tálba.
- Majd rámorzsáljuk a maradék vajat is.
- 180 fokos sütőben körülbelül 50 percig sütjük.
- Közben a szokásos módon megfőzzük a rizst.
- A mandulát száraz serpenyőben világosra pirítjuk.
- Majd hozzákeverjük a főtt rizshez.
- Tálalásnál a felszeletelt hús mellé teszünk egy-egy adag rizst és egy szép, érett sárgabarackot.
Esetleg friss menta levélkékkel díszíthetjük még. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack
Vissza a kategória cikkeihez