Eladó sárgabarack

Eladó sárgabarack után elsősorban a sárgabarack szezonban keresünk. Jó esetben meg tudjuk határozni, hogy mikor van a sárgabarack érése, és nem utólag jövünk rá, hogy sajnos lemaradtunk. A különböző kajszi fajták – az időjárás függvényében – június közepétől egészen augusztus közepéig érlelik zamatos, illatos gyümölcseiket. A felkészült háziasszonyok ilyenkor nagy kosarakkal mennek a piacokra, hogy a sárgabarack lekvárnak, befőttnek való friss gyümölcsről gondoskodjanak.

A kajszi nagyon népszerű gyümölcs hazánkban, már évszázadok óta jelen van a háztáji kertekben és a II. világháború előtt a hazai gyümölcstermesztés hatodát adta. Azóta is nagy népszerűségnek örvend olyannyira, hogy a nyár közepén az országban több helyszínen is tartanak Sárgabarack fesztivált. Érdemes ezekre is ellátogatni, mert azon túlmenően, hogy vásárlási lehetőség is van, számos érdekes programmal, gasztronómiai különlegességekkel várják az érdeklődőket.

Eladó sárgabarack

Aki a legzamatosabb, legfinomabb gyümölcsöt szeretné, annak érdemes a termelőket közvetlenül felkeresni és tőlük vásárolni a nap érlelte portékájukat. A szezonban számos helyen tudunk közvetlenül tőlük is gyümölcsöt vásárolni. De, aki maga szedné, annak is vannak lehetőségei, hiszen számos helyen szedd magad akciókkal is várják a lelkes gyümölcsszedőket.

A kajszi nem egyszerre érik, ezért a lekvárnak és befőtteknek valót is meg lehet szedni egyszerre. Ráadásul a gyümölcsöt, ha magunk szedjük a családdal az különösen nagy élmény lehet. Főleg gyerekeknek lehet nagyon érdekes, ha nem volt kapcsolatuk korábban ilyen gyümölcsösökbe eljutni. Főleg, ha még fára mászni is lehet azon kívül, hogy annyi barackot falhatnak, amennyit csak szeretnének.

A szezonban az interneten keresztül is rátalálhatunk a gyümölcs termesztő helyekre, a szedd magad akciókra, de akár termelőkre is, akik árulják a többlet terméseiket. Az interneten a különböző fajták érési idejének megfelelően tájékoztatást is adnak arról, hogy melyik mikor érik, mikor, hol, milyen fajta szedhető, vásárolható. Sok termelő kiszállítást is vállal nagyobb mennyiség esetén. De nincs jobb annál, mikor mi magunk szedhetjük a zamatos gyümölcsöket! Ha pedig nincs lehetőség a saját gyümölcsfáinkról leszedni a zamatos, illatos gyümölcsöket, akkor keressünk a környezetünkben szedd magad akciókat.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom