Tartalomjegyzék
A levendulás sárgabarack krémleves az egyszerű sárgabarack krémleves felturbózott, különleges ízesítésű változata. Aki a levendulát, a sárgabarackot és a megszokottól elrugaszkodott ízeket is kedveli, biztosan nem fog csalódni! Érdemes kipróbálni annál is inkább, mivel számos módon variálható, ízesíthető, egyszerűen, könnyen elkészíthető, főzve vagy akár főzés nélküli variációban is. A sárgabarack vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is rendkívül magas, ráadásul 80-85%-a víz. Akár fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. A levendula pedig az utóbbi időben reneszánszát éli a gasztronómiában. Számos étel ízesítésére felhasználható a lekvártól a süteményig! De akár levesekbe is. Ez a különleges krémleves is nagyon jó választás a nyári nagy melegben!
Levendulás sárgabarack krémleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack kimagozva, feldarabolva (hagyhatunk a díszítéshez)
- 2 dl tejszín
- 1 nagyobb doboz vaníliás joghurt
- 5 dkg vaníliás cukor vagy 2 evőkanál méz
- szegfűszeg, őrölt fahéj – ízlés szerint
- 1 evőkanál levendula virág
- frissen facsart citrom leve, reszelt héja
A különleges sárgabarack krémleves elkészítése:
- A megmosott, feldarabolt kajszikat a cukorral és a kanálnyi levendula virággal feltesszük főzni egy lábosba annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
- Fűszerezzük ízlés szerinti őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és kevés reszelt citromhéjával, levével.
- Ha már a gyümölcs kissé megpuhult, vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni és botmixerrel pépesítsük össze.
- Majd keverjük hozzá a tejszínt is.
- Ha nagyon sűrű engedjük fel még vízzel.
- Hűtsük le majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.
- Majd a joghurtot is keverjük hozzá tálalás előtt.
- Tejszínhab rózsákkal, esetleg mentalevelekkel és a felkockázott, vagy szeletekre vágott sárgabarackkal díszíthető, tálalható.
Desszert helyett is kínálhatjuk! Jó étvágyat hozzá!
Tejszínes sárgabarack krémleves:
Vissza a kategória cikkeihez