Levendulás sárgabarack krémleves

A levendulás sárgabarack krémleves az egyszerű sárgabarack krémleves felturbózott, különleges ízesítésű változata. Aki a levendulát, a sárgabarackot és a megszokottól elrugaszkodott ízeket is kedveli, biztosan nem fog csalódni! Érdemes kipróbálni annál is inkább, mivel számos módon variálható, ízesíthető, egyszerűen, könnyen elkészíthető, főzve vagy akár főzés nélküli variációban is. A sárgabarack vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is rendkívül magas, ráadásul 80-85%-a víz. Akár fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. A levendula pedig az utóbbi időben reneszánszát éli a gasztronómiában. Számos étel ízesítésére felhasználható a lekvártól a süteményig! De akár levesekbe is. Ez a különleges krémleves is nagyon jó választás a nyári nagy melegben!  

Levendulás sárgabarack krémleves recept

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack kimagozva, feldarabolva (hagyhatunk a díszítéshez)
  • 2 dl tejszín
  • 1 nagyobb doboz vaníliás joghurt
  • 5 dkg vaníliás cukor vagy 2 evőkanál méz
  • szegfűszeg, őrölt fahéj – ízlés szerint
  • 1 evőkanál levendula virág
  • frissen facsart citrom leve, reszelt héja

A különleges sárgabarack krémleves elkészítése:

  1. A megmosott, feldarabolt kajszikat a cukorral és a kanálnyi levendula virággal feltesszük főzni egy lábosba annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  2. Fűszerezzük ízlés szerinti őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és kevés reszelt citromhéjával, levével.
  3. Ha már a gyümölcs kissé megpuhult, vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni és botmixerrel pépesítsük össze.
  4. Majd keverjük hozzá a tejszínt is.
  5. Ha nagyon sűrű engedjük fel még vízzel.
  6. Hűtsük le majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.
  7. Majd a joghurtot is keverjük hozzá tálalás előtt.
  8. Tejszínhab rózsákkal, esetleg mentalevelekkel és a felkockázott, vagy szeletekre vágott sárgabarackkal díszíthető, tálalható.

Desszert helyett is kínálhatjuk! Jó étvágyat hozzá!

Tejszínes sárgabarack krémleves:

https://levendulainfo.hu/

Vissza a kategória cikkeihez