Sárgabarack ára

A sárgabarack ára szezonról szezonra változik, hiszen több tényező is befolyásolja folyamatosan, így előre nem lehet megmondani mikor mennyi lesz az ára. Hazánkban a kajszi nagyon népszerű csemege, melyből kifejezetten jól esik fogyasztani a nyári nagy melegben, hiszen magas víztartalmának köszönhetően remek vízpótló. Ráadásul rendkívül egészséges, hiszen nagyon magas a vitamin – és ásványi anyag tartalma, mely a szervezet számára igen jótékonyan hat. A szépség ipar is felfedezte magának, így számos kozmetikai termék alapanyagául is szolgál.

Sőt a barack pakolás rendkívüli módon hidratálja és üdévé is teszi a bőrt. Hazánkban a sárgabarack szezonban pedig több helyszínen Sárgabarack fesztivállal is várják az érdeklődőket a különböző kulturálisa és gasztronómiai programokra. Ezeken a rendezvényeken vásárlásra különböző termékek – sárgabarack lekvár, pálinka – és egyéb kajszis sütemények, gasztronómiai különlegességek kóstolására is lehetőség nyílik a számos érdekes program mellett.  

Sárgabarack ára

A sárgabarack árak alakulása általában két fő tényezőtől függ:

  1. A magyar termelők milyen áron és mikortól tudnak szállítani az exportpiacokra, mivel azokat a hazai megjelenéséig a mediterrán országokból származó gyümölcs uralja. Valamint, hogy a behozott korábbi kajszik milyen áron indítják a szezont.
  2. A másik pedig az időjárás: ugyanis nem lehet kiszámítani a termés minőségét és mennyiségét sem előre. Elég egy kis fagy a sárgabarack virágzásakor és máris tizedeli a termést.

Ezek miatt szinte lehetetlen megjósolni, hogy mikor mennyi lesz a sárgabarack vagy más gyümölcs ára.

Sárgabarack érdekességek a nagyvilágból

Napjainkban Törökország a legnagyobb kajszitermelő ország, de a cseresznye-, és a mogyoró termesztésben is élen járnak. Az országban ugyanis valamennyi mérsékelt égövi gyümölcsfaj számára ideálisak a körülmények. Ráadásul itt a szezon is már május közepén kezdődik és egészen október közepéig tart. Itt készítik a legtöbb kajszi aszalványt is

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom