Tartalomjegyzék
A sárgabarack fagyi egy igazi hűsítő nyári nyalánkság. Bár ritkábban találkozunk vele cukrászdákban, azok közül is inkább a kézműves fagylaltozókban lelhető fel. Ezért inkább próbálkozzunk a házi készítéssel. Ugyanilyen elven és hozzávalókkal többféle házi ízesítésű fagylat receptjével érdemes kísérletezni, igazán csak a fantáziánk szabhat határt.
Sárgabarack fagyi recept
Hozzávalók:
- 3-4 dl tubus sűrített tej
- fél liter tejszín
- 1 evőkanál cukor vagy méz
- 2-5 sárgabarack
Sárgabarack fagylalt elkészítése lépésről-lépésre:
- A sárgabarackot meg kell mosni és pár percre forró vízbe tenni, hogy a héját könnyebben le tudjuk húzni.
- Majd apróbb darabokra kell vágni és egy botmixerrel pürésíteni olyan darabosra, amilyenre szeretnénk. Ha kevésbé darabosra szeretnénk, akkor hosszabb ideig mixeljük.
- Hozzákeverjük a cukrot vagy a mézet.
- A tejszínt és a sűrített tejet alaposan összekeverjük, és addig verjük, amíg sűrű kemény állagú nem lesz.
- Tegyük a tejszínes keverékbe a barackot és keverjük el benne.
- Az egészet betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen. Legalább 4-5 órára hagyjuk ott.
- Ezután fogyasztható.
Akár levendula virággal is megbolondíthatjuk, hiszen az is a sárgabarack szezon idején virágzik. De akár csokoládé darabokkal, tejszínhabbal is gazdagíthatjuk. Csak a fantáziánkra van bízva, hogyan ízesítjük, mivel párosítjuk. De a fagyi készüljön bármiből is, szinte mindenki nyári hűsítő kedvence. Jégkrémként is készíthető gyümölcsvelőből és vízzel. Ez is számos módon variálható, bevonható csokimázzal is.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack
Vissza a kategória cikkeihez