Sárgabarack fagyi

A sárgabarack fagyi egy igazi hűsítő nyári nyalánkság. Bár ritkábban találkozunk vele cukrászdákban, azok közül is inkább a kézműves fagylaltozókban lelhető fel. Ezért inkább próbálkozzunk a házi készítéssel. Ugyanilyen elven és hozzávalókkal többféle házi ízesítésű fagylat receptjével érdemes kísérletezni, igazán csak a fantáziánk szabhat határt.

Sárgabarack fagyi recept

Hozzávalók:

  • 3-4 dl tubus sűrített tej
  • fél liter tejszín
  • 1 evőkanál cukor vagy méz
  • 2-5 sárgabarack

Sárgabarack fagylalt elkészítése lépésről-lépésre:

  1. A sárgabarackot meg kell mosni és pár percre forró vízbe tenni, hogy a héját könnyebben le tudjuk húzni.
  2. Majd apróbb darabokra kell vágni és egy botmixerrel pürésíteni olyan darabosra, amilyenre szeretnénk. Ha kevésbé darabosra szeretnénk, akkor hosszabb ideig mixeljük.
  3. Hozzákeverjük a cukrot vagy a mézet.
  4. A tejszínt és a sűrített tejet alaposan összekeverjük, és addig verjük, amíg sűrű kemény állagú nem lesz.
  5. Tegyük a tejszínes keverékbe a barackot és keverjük el benne.
  6. Az egészet betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen. Legalább 4-5 órára hagyjuk ott.
  7. Ezután fogyasztható.

Akár levendula virággal is megbolondíthatjuk, hiszen az is a sárgabarack szezon idején virágzik. De akár csokoládé darabokkal, tejszínhabbal is gazdagíthatjuk. Csak a fantáziánkra van bízva, hogyan ízesítjük, mivel párosítjuk. De a fagyi készüljön bármiből is, szinte mindenki nyári hűsítő kedvence. Jégkrémként is készíthető gyümölcsvelőből és vízzel. Ez is számos módon variálható, bevonható csokimázzal is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack

Vissza a kategória cikkeihez