Tartalomjegyzék
A sárgabarack krémleves recept többféleképpen variálható hűsítő, frissítő leves a nyári napokra. Mivel a sárgabarack vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is magas, ráadásul 80-85%-a víz, még a fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. Sőt még sárgabarack diéta is létezik. Ez a leves igazán kevés kalóriát tartalmaz és pár perc alatt elkészíthető, mely nagyon jól esik a nyári nagy melegben.
Sárgabarack krémleves recept
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb sárgabarack (+ 1 db díszítésnek)
- 2 dkg vaj
- 1-1,5 dl tejföl
- 5 dkg vaníliás cukor vagy 2 evőkanál méz
- őrölt fahéj – ízlés szerint
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Sárgabarackos krémleves elkészítése lépésről lépésre:
- A megmosott kajszikat pár percre forró vízbe kell rakni, majd szűrőlapáttal kiszedni.
- Hagyni kell kicsit hűlni, majd a héjukat le kell húzni, és a magjukat kiszedni.
- A vajat meg kell kicsit olvasztani és a cukrot karamellizálni rajta, vagy csak gyors mozdulatokkal hozzá kell keverni a mézet.
- A barackokat rá kell tenni és felönteni annyi vízzel, amennyi levest készíteni szeretnénk.
- Fűszerezni kell fahéjjal, esetleg őrölt szegfűszeggel is.
- Hagyni kell, hogy felforrjon, majd botmixerrel össze kell turmixolni.
- Az étkezési keményítőt el kell keverni a tejföllel és ezzel kell besűríteni a levest.
- Még egyet kell rajta forralni és le lehet húzni a tűzről.
- Kihűtve, tejszínhab rózsákkal, esetleg mentalevelekkel és a felkockázott, vagy szeletekre vágott sárgabarackkal díszíthető, tálalható.
Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, akkor készíthetjük alkoholosan is.
https://www.receptmuhely.hu/recept/gyumolcskremleves
Címlap kép: Sárgabarackos krémleves (forrás: https://csaladireceptkonyv.hu/varnai-zlatnik/recept/sargabarack-kremleves-1)
Vissza a kategória cikkeihez