Sárgabarack krémleves

A sárgabarack krémleves recept többféleképpen variálható hűsítő, frissítő leves a nyári napokra. Mivel a sárgabarack vitamin-, ásványi anyag és rost tartalma is magas, ráadásul 80-85%-a víz, még a fogyókúrás étrendekbe is remekül beilleszthető. Sőt még sárgabarack diéta is létezik. Ez a leves igazán kevés kalóriát tartalmaz és pár perc alatt elkészíthető, mely nagyon jól esik a nyári nagy melegben.

Sárgabarack krémleves recept

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb sárgabarack (+ 1 db díszítésnek)
  • 2 dkg vaj
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 5 dkg vaníliás cukor vagy 2 evőkanál méz
  • őrölt fahéj – ízlés szerint
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Sárgabarackos krémleves elkészítése lépésről lépésre:

  1. A megmosott kajszikat pár percre forró vízbe kell rakni, majd szűrőlapáttal kiszedni.
  2. Hagyni kell kicsit hűlni, majd a héjukat le kell húzni, és a magjukat kiszedni.
  3. A vajat meg kell kicsit olvasztani és a cukrot karamellizálni rajta, vagy csak gyors mozdulatokkal hozzá kell keverni a mézet.
  4. A barackokat rá kell tenni és felönteni annyi vízzel, amennyi levest készíteni szeretnénk.
  5. Fűszerezni kell fahéjjal, esetleg őrölt szegfűszeggel is.
  6. Hagyni kell, hogy felforrjon, majd botmixerrel össze kell turmixolni.
  7. Az étkezési keményítőt el kell keverni a tejföllel és ezzel kell besűríteni a levest.
  8. Még egyet kell rajta forralni és le lehet húzni a tűzről.
  9. Kihűtve, tejszínhab rózsákkal, esetleg mentalevelekkel és a felkockázott, vagy szeletekre vágott sárgabarackkal díszíthető, tálalható.

Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, akkor készíthetjük alkoholosan is.

https://www.receptmuhely.hu/recept/gyumolcskremleves

Címlap kép: Sárgabarackos krémleves (forrás: https://csaladireceptkonyv.hu/varnai-zlatnik/recept/sargabarack-kremleves-1)

Vissza a kategória cikkeihez