Sárgabarack magbél ára

A sárgabarack magbél ára több tényezőtől is függ. Elsősorban a kiszereléstől, a gyártótól és internetes rendelés esetén a szállítási költségtől is. Egyben megegyeznek az üzletek polcain és az interneten található termékek: a leírásukban. Mindegyik szerint a sárgabarack magbél fogyasztása rendkívül jótékonyan hat a rákos sejtek elpusztításában, illetve ezen sejtek kialakulásának megelőzésében. Ugyanis a sárgabarack mag bele – akárcsak a nektarin, cseresznye, szilva, alma magok esetében is – nagy mértékben tartalmaz B17 vitamint, mely ezeket a hatásokat segíti elő. 

Sárgabarack magbél ára

A sárgabarack magja ugyanis nagyobb mértékben tartalmaz többek között A-vitamint és B 17 vitamint, mint a lucerna, a hajdina vagy a köles. Többféle kutatás eredménye szerint a rákos megbetegedések megelőzéséhez nélkülözhetetlen a B17 vitamin.

A különböző csontos burkon belüli magokat évszázadok óta használja a hagyományos kínai gyógyászat. A Kína és Pakisztán határán élő hunza népcsoport tagjai állítólag a sárgabaracknak köszönhetik matuzsálemi életkorukat és rendkívül jó egészségüket. Ez az egyetlen megtermő gyümölcsük, így igazán nagy becsben tartják. Rendkívül sokféleképpen használják fel és az egész gyümölcsöt fel is használják. Ugyanis aszalt sárgabarackkal édesítenek, az ételekhez használt olajat a kajszi édes magjából hideg préseléssel nyerik, a magbél szárított pora pedig univerzális gyógyszerüknek számít.

A B17 vitamin vagy nitrilozid megjelölés egy nagy csoport olyan vízoldékony, lényegében nem toxikus, édeskés vegyületre utal, amely több mint 800-féle növényben megtalálható. Az egyik leggyakoribb nitrilozid – az amigdalin – amely bizonyos gyümölcsök magvaiban fordul elő, de mind közül a leggazdagabb B17-forrásnak a sárgabarack magja bizonyult. Ebből a vegyületből azonban a szervezetben ciánhidrogén szabadul fel, ami a legerősebb mérgek egyike. Ezért a vélemények megoszlanak a gyógyító hatásáról és a nemzetközi orvostársadalom nem ismeri el. Az EU nem engedélyezi gyógyszerként, de még gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítményként sem, az USA-ban pedig kifejezetten toxikusnak minősítették.

Barackmag olaj

A préselt barackmag olajból eltávolítják az amigdalin vegyületet, így már akár fogyasztásra is alkalmas. Azonban a barackmagolajban a telítetlen zsírsavak jelentős részét az omega 9 és az omega 6 zsírsavak teszik ki. Emiatt is elsősorban külsőleg ajánlott a használata, mivel a benne található E-vitamin rendkívül jótékonyan hat a bőrre.

Használata kedvező:

  • gyulladáscsökkentő hatása miatt
  • bőrnyugtató
  • fokozza a bőr vízmegtartó képességét
  • hajápolásban is hatékony segítség

Zsíros, pattanásos bőrön nem javasolt a használata, ugyanis fokozhatja az akné képződést.

Tehát bizonyos vélemények szerint megfelelő mennyiségben fogyasztva a sárgabarack mag megvéd a ráktól, illetve meg is gyógyítja a betegeket. Más vélemények szerint pedig fogyasztása mérgező hatású.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom