Tartalomjegyzék
A sárgabarackos morzsasüti egy könnyen elkészíthető, nagyon gyümölcsös, zamatos sütemény, melyet mindenképpen érdemes kipróbálni! A sárgabarackos sütemények a barack szezon elmaradhatatlan illatos süteményei, melyek egyéb más gyümölcsökkel – őszibarack, szilva, alma – tovább variálhatók. Ebben az időszakban számos háztartásban készül a sárgabarack lekvár és ahol sok gyümölcs van, a hordókban gyűlik a sárgabarack pálinka készítéséhez szükséges mennyiség is.
Sárgabarackos morzsasüti recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg puha vaj
- 40 dkg magozott sárgabarack, hosszában negyedekre vágva
- 1 csipet só
A bevonathoz:
- 20 dkg tejszín
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg cukor
A sárgabarackos morzsasüti elkészítése:
- A sárgabarackot meg kell mosni, kimagozni és negyedekre vágni.
- A vajat fel kell olvasztani egy edényben, majd hagyni kell kihűlni.
- Az átszitált lisztet össze kell keverni a sütőporral, csipet sóval, majd hozzá kell adni a cukrot, a vaníliás cukrot és a felolvasztott vajat.
- Az egészből konyhai robotgépben – először az alacsonyabb fokozatot rövid ideig, majd a legmagasabb fokozaton – morzsa tésztát kell készíteni.
- A tésztamorzsa kb. háromnegyed részét bele kell tenni a kivajazott, kilisztezett sütőformába, és lenyomkodni, elegyengetni benne.
- A tésztán a barack darabokat el kell oszlatni, egyengetni.
- Majd el kell készíteni a bevonatot, amihez a tejszínt, a tojást, a pudingport és a cukrot habverővel alaposan össze kell keverni, majd ráönteni a barackok tetejére.
- A morzsatésztát rá kell szórni a barackok és a puding tetejére.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tésztát kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
- Miután megsült a süteményt még 10 percig hagyni kell hűlni, mielőtt a formából kivennénk.
- Ha kivettük, szeletelhető és porcukorral még tovább ízesíthető.
A tetejére rakott gyümölcsöt akár almával, vagy szilvával vegyesen is rakhatjuk, így egy recepttel többféle süteményt is készíthetünk, senki nem fogja megunni. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack
Vissza a kategória cikkeihez