Sárgabarackos muffin

A sárgabarackos muffin egy rendkívül finom, zamatos és nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény. Kezdők is bátran hozzáláthatnak a sütemény készítéséhez, hiszen nem szükséges hozzá semmilyen konyhai előképzettség. Csak összekeverjük a hozzávalókat, belekanalazzuk a muffin formákba, megsütjük és már jöhetnek is a vendégek a csodájára járni! Bármely alkalomra elkészíthető, de csak úgy egy délutáni kávé, vagy ízletes tea mellé is kiváló, illatos finomság. Ráadásul ez a finom édesség légmentesen záródó dobozban még napokig friss és puha marad.

Sárgabarackos muffin recept

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre liszt
  • ½ bögre cukor
  • ½ csomag sütőpor
  • 15 dkg puha vaj vagy margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 8 db sárgabarack
  • 1 teáskanál őrölt fahéj (elhagyható)
  • csipet só

Sárgabarackos muffin elkészítése

  1. Először a lisztet kell összekeverni a sütőporral, szódabikarbónával, csipet sóval és az őrölt fahéjjal.
  2. A barackokat meg kell mosni, kimagozni és kisebb darabokra összevagdosni.
  3. Egy nagyobb edényben a vajat habosra kell kavarni a cukorral és a vaníliás cukorral.
  4. Majd hozzá kell adni a tojásokat a keverékhez és gépi habverő segítségével alaposan össze kell dolgozni.
  5. Hozzá kell keverni a lisztes keveréket óvatosan, folyamatos adagolás mellett.
  6. Ezzel kell elkeverni addig, amíg sima állagú nem lesz a tészta.
  7. Majd hozzá kell keverni az összedarabolt barackokat is.
  8. A muffin sütőt ki kell kenni vajjal és megszórni liszttel, vagy muffin kapszlikkal kell kibélelni.
  9. Ezután a formákba kell kanalazni a tésztát úgy, hogy csak a forma ¾-ig töltsük, ugyanis sütés közben a tészta meg fog nőni.
  10. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha a szép aranybarna, a széle pedig kicsit sötétebb. Érdemes tűpróbát végezni, hogy a közepén is megsüljön a tészta. Ha beleszúrjuk a tűt és nem ragad rá nyers tészta, akkor elkészült.

Ez a mennyiség 12 darab muffin sütésére elegendő. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert nagyon gyorsan készen van és több napig el is tárolható. Számos variációban elkészíthető és akár más gyümölcsökkel (áfonya, málna, eper, körte stb.) magokkal (dió, mandula, mogyoró), csokoládé darabokkal tovább gazdagítható. Uzsonnára, tízóraira is csomagolható, de nem csak a gyerekeknek lesz kedvence!

http://webcukraszda.hu/muffin-alaprecept-es-izesitettek/

Vissza a kategória cikkeihez