Sárgabarackos túrógombóc

A sárgabarackos túrógombóc egy igazán finom édesség akár egytálétel utáni fogásként is. Zamatos gyümölcs, finom túró keverékével és a legjobb, hogy még sütni sem kell, mint a legtöbb süteményt. Ez a desszert sütés nélkül készül, mert a gombócokat főzni kell. A házi készítésű túrógombóc pedig sokkal finomabb, még ha időigényesebb is, mint a boltokban kapható kész gombócok. Bár, ha egyszer neki látunk, érdemesebb rögtön nagyobb adagot készíteni belőle, mert kiválóan lefagyasztható.

Sárgabarackos túrógombóc recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg lágy túró
  • 7 dkg puha vaj
  • 7 dkg búzadara
  • 7 dkg finom liszt
  • 1 csomag vaníliacukor
  • ½ db citrom reszelt héja
  • 11-12 db sárgabarack

A sárgabarackos túrógombócok elkészítése lépésről-lépésre:

  1. A barackokat meg kell mosni, félbe kell vágni, ki kell magozni, és le kell csöpögteni őket.
  2. Ezután a hozzávalókat a barack kivételével össze kell keverni.  
  3. Majd a tésztát legalább 2 órán keresztül hűtőszekrényben kell hűteni, pihentetni.
  4. A lehűtött tésztából kis adagokat kell kiszaggatni, majd ebbe csomagoljuk bele a megmosott és megszárított gyümölcsöt. Ebből a mennyiségből, közepes barackok felhasználásával 11 golyó készíthető el.
  5. A gombócokat enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, néha megkeverjük és megvárjuk, amíg a gombócok fel nem úsznak a felszínre.
  6. Ezután még további 5 percig főzzük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a gombócban a gyümölcs is megfőtt, akkor egyet kiveszünk és félbe vágjuk.
  7. Cukorral és vaníliacukorral elkevert tejföllel – akár fahéjat is hozzá lehet szórni – melegen tálaljuk.
  8. De hidegen is nagyon finom.

TIPP: Ha nagy adagot készítettünk és lefagyasztanánk, akkor a főzés nélküli gombócokat érdemes egy tálcára rakni és előfagyasztani, hogy aztán bezacskózhatók legyenek.

http://www.mindmegette.hu/ennek-nem-tudsz-ellenallni-13-isteni-gomboc-recept-turos-szilvas-barackos-almas-52948/

Vissza a kategória cikkeihez