Szedd magad sárgabarack

Az utóbbi évek legnépszerűbb gyümölcs beszerzésévé vált a szedd magad sárgabarack, illetve a szedd magad gyümölcs akciók. Mert nem csak a sárgabarack, de az őszibarack, eper, alma is nagyon népszerű. Valamint a szedd magad levendula akciók. Az ország számos pontján a különböző érési időszakokban várják az érdeklődőket, akik nem a piacokon és a bevásárlóközpontokban szeretnék megvásárolni, hanem maguk szeretnék az szüretelni a sárgabarack lekvár, valamint a befőtt hozzávalóit.

A kajszi egyébként is nagy népszerűségnek örvend hazánkban, emiatt a sárgabarack szezonban országszerte több helyen is tartanak Sárgabarack Fesztivált. Ezeken a rendezvényeken is van lehetőség zamatos, édes gyümölcs kóstolására, vásárlására egyaránt.

Szedd magad sárgabarack

A kajszi érési időszaka – természetesen az időjárás függvényében – június közepétől egészen augusztus közepéig tart. Ez köszönhető a számos kajszi fajtának, melyek a koraitól a későn érő fajtákon keresztül hónapokig érlelik zamatos, illatos termésüket. Aki pedig nem a féléretten leszedett, kevés beltartalmi értékkel rendelkező gyümölcsöt keresi, az mindenképpen közvetlenül a termelőtől próbál vásárolni.

Számos szedd magad akcióban is kapható előre leszedett gyümölcs, de aki szedd magadba megy, az nem készen szeretné általában vásárolni. Hiszen a szedd magad akciók akár egész napos programot jelenthetnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A városi gyerekek különösen nagy élvezettel tudják magukat belevetni a gyümölcs szedésébe. Az pedig csak ráadás, hogy annyit ehetnek közben a nap érlelte gyümölcsökből, amennyi csak beléjük fér.

A sárgabarack szezon előtt már az interneten is lehet akciózó helyeket találni. Sok esetben a pontos fajták körülbelüli érési idejét is meg tudják adni, vagyis, hogy mikortól szedhetők az egyes fajták. Ami különösen jó, hogy sokszor a kajszi és az őszibarack területek egymáshoz viszonylag közel is megtalálhatók, így akár mindkét gyümölcsből egyszerre megszedhetjük a téli befőznivalót.

Aktuális infók itt: https://szeddlemagad.hu/szedd-magad-gyumolcsok/szedd-magad-sargabarack/

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kajszibarack

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom